Mixing outside with VCI-100
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12

    Default Mixing outside with VCI-100

    I took my vci-100 outside for a couple of pool party's this summer and I ran into a ''daytime'' problem...

    I can't see the LED lights lol... the LED's aren't bright enough for outside daytime use and I need the on or off LED indicator for some of the functions..

    Anyone having the same problem/annoyance?
    or
    Anyone have tips on how to better use the vci-100 outside? (maybe replace the LED lights for brighter ones?)

    Thanks in advance

  2. #2

    Default

    maybe something that puts shade over the vci? replacing leds would be a ton of work.
    soundcloud.com/hpntk / soundcloud.com/freakstep
    freakstep.com / thefreakbeat.com
    me on beatport / me on djtunes
    Quote Originally Posted by JesterNZDJ
    My solution: Pay some one to whack them so you don't have any competition

  3. #3
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Yeah thats exactly what i thought.
    Just make a surround for it. Changing the LEDS, i dont even know that it could be done.

  4. #4
    Tech Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Atlanta/Miami
    Posts
    658

    Default

    the other problem in direct sun, after about 2 hours, the vci starts heating up like a mofo.
    FIX8:OSCill8
    My Rig: Macbook 13" (2.16ghz 4gb crucial ram), VCI-100 custom paint, Korg Nanopad, Axiom 25, DJIO

  5. #5
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Is that cus your using a black one that absorbs the heat.
    Maybe the silver would give you a nice face tan !!! Well mine would as im only 5ft 4" so not to far away from the VCI ;-)

  6. #6
    Tech Guru josh@firestorm's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,652

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    Is that cus your using a black one that absorbs the heat.
    Maybe the silver would give you a nice face tan !!! Well mine would as im only 5ft 4" so not to far away from the VCI ;-)
    hahahaa

  7. #7
    Tech Convert
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Karlos Santos View Post
    Is that cus your using a black one that absorbs the heat.
    Maybe the silver would give you a nice face tan !!! Well mine would as im only 5ft 4" so not to far away from the VCI ;-)
    lol.. I am using a black one but I never use my equipment in direct sun.

    I always have something on top of me and my equipment to be in the shade and to protect my gear against the rain (should it happen) but even with the shade and me trying to isolate the buttons from the light with my hand, I still can't see if the LED are on or off lol...

    Maybe it was brighter days than normal

    I guess I will try different set ups.. (I might attempt to change the LED though :eek

  8. #8
    Tech Mentor etch's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    London
    Posts
    101

    Default

    dont have a solution as such, but if you are considering changeing the LEDs it would be well worth talking to

    lol4k

    as weve had a similar convo and hes changed every single LED on the VCI-100SE
    woof

  9. #9
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    do you need to see the led's to mix with it?
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  10. #10
    Tech Convert
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by JesterNZDJ View Post
    do you need to see the led's to mix with it?
    Only to use some of the effects... some LED on the VCI would tell me if I am adjusting for deck A or B depending if they are turned on or off.

    I will consider a different assignment config of the effects on the VCI but I might talk to lol4k about changing the LED... I will let you all know what's the outcome of it if I do.

    Thanks for the replies!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •