Traktor Pro 2 destroying my tunes :S
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    200

    Default Traktor Pro 2 destroying my tunes :S

    hey guys just bought some new tunes and analysed them and god nose what traktor is doing to them but here are a couple of videos that i just done to let use see what's happening





    its has done this before but i thought nothing of it, it did it with a track yesterday to but then i analsyed it and it was fine again ...pissed right off

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    144

    Default

    looks like a loading issue. usually happens to me when I load tracks from a CD or something. Make sure you rip the CD to your HDD before loading them into traktor.

  3. #3
    Über Tech Guru Ed Paris's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    l.e. city / germany
    Posts
    4,011

    Default

    in the first video. could it be that your beatmasher fx is turned on? it sounds like it is on 100% 1/32
    I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.
    FB/Ed Paris
    MC/Ed Paris
    FB/Wallach
    SC/Wallach

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    200

    Default

    despo- these are songs already on my HDD

    Ed- sorry i forgot to mention that i have no effects on, even if they were on why would it not play in itunes :S very wierd

    luckily i bought this song in itunes so i was able to download it again still not the point though

    thanks though guys

  5. #5
    Tech Guru antifmradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    NJ NYC
    Posts
    1,151

    Default

    Before adding the tracks to Traktor, make sure they are actually MP3's and not .m4a files

    I had this issue recently and that was my culprit

  6. #6
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    200

    Default

    yeah that must be it antifmradio,just checked that other song and thats .m4a to... anyone know the reason why it does this?

  7. #7
    Tech Guru antifmradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    NJ NYC
    Posts
    1,151

    Default

    Quote Originally Posted by Sean_Boy87 View Post
    yeah that must be it antifmradio,just checked that other song and thats .m4a to... anyone know the reason why it does this?
    the "reasons" as to why it does this can be so different between opinions of the users
    as well as having something to do with actually your COmputer, soundcard, setup, it can go on and on
    what you can do to avoid this is some proper prep work BEFORE importing your songs to iTunes.

    See here for perping your songs for Traktor (or Serato for that matter)
    so they will be recognized properly for either program

    Basically Serato and Traktor love to play songs that are MP3s
    not so well on the other formats

    One thing i didnt put into the other thread was to make sure you use iTunes to convert your songs to mp3s no matter what format they are.
    So all in all,
    load your songs into itunes
    Select them all
    rightclick the list
    and choose CONVERT TO MP3s

    now go find them
    and drag the CONVERTED ones into Traktor or Serato

    at that point.. you may as well delete the other originals or archive them on an external elsewhere

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dundee, Scotland
    Posts
    200

    Default

    what would the best setting be for converting

    i have selected 320kbps

    turned vbr off or should i keep that on?

    sample rate: auto
    channels: auto
    stereo mode: joint stereo

    smart encoding adjustments box is ticked
    filter frequencies below 10hz box is also ticked

    is this ok or do i need to change things

  9. #9
    Tech Guru antifmradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    NJ NYC
    Posts
    1,151

    Default

    keep VBR on. this keeps the size of the files down to a minimum and still keeps the quality as much as possible

    Selecting 320 is only relevant if you are converting WAV files. You cant convert a 120k FLAC, mp3, m4a file to a 320.

    leave everything else the same as you said they were.

    Now a side note, please google some info on Sample rates for music, and how to convert files to mp3.
    I think its best if you got a little knowledge on that stuff in light of one of the questions you asked above.

    Dont take it the wrong way. Plenty of djs get into music without ever having spent much time in learning the very basics of it.
    I mean basics of music, sound, etc. Not talking about the basics of djing here.

    Ok man, you should be good to go

    Tell iTunes to convert your files
    You go and Delete the originals ( archive them actually and ZIP them )
    Move your files to a good location
    drop them into itunes again as a playlist
    name that playlist something special
    then close itunes

    now open say traktor,
    scroll through the tree on the left side til you find your SPECIAL playlist under iTunes
    select it
    then select ALL the tracks in that playlist
    rightclick and select IMPORT TO PLAYLISTS

    now Traktor has a copy of that playlist and its not forced to work through iTunes.

    Once the playlist is imported to a TRAKTOR playlist
    go there, and SELECT all the tracks and ANALISE them with traktor.
    This way each time you drag one into a deck, it will load really quick incase you are doing a live mix
    and it wont slow down traktor when you are playing where people can hear you

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •