How to mix Minimal Techno?
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1

    Default How to mix Minimal Techno?

    How do people like Richie Hawtin mix minimal techno house? Is it through Ableton Live?

  2. #2
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    NE Scotland
    Posts
    372

    Default

    Usually on a mixer?

    I believe Hawtin uses Traktor / Xone 92 / Ableton / Maschine / Other shit.

    Depends on how far you want to take it... generally Traktor will be decent enough dj software. Whether you want to add daw effects, loops and samples from ableton, or live sounds etc... is upto you
    Technics 1210 mk2's, Pioneer CDJ 500, Allen & Heath DB4, NI F1's (x2), Reloop Contour Controller Edition, Sennheiser HD25 1-II or Allen & Heath XD2-53's depending on my mood...

    Mixcloud : xs2man - Latest Mix: Latest Mix 13-10-2016

  3. #3
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,091

    Default

    Usually either on traktor or CDJs. You can mix it on whatever DJ software/format you like.


  4. #4
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,379

    Default

    He uses two X'2 for Traktor and Maschine in Ableton. Although, i think he got some knobs on one of X1's mapped in the Ableton for effects too.

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Rotterdam, the Netherlands
    Posts
    85

    Default

    Quote Originally Posted by Stewe View Post
    He uses two X'2 for Traktor and Maschine in Ableton. Although, i think he got some knobs on one of X1's mapped in the Ableton for effects too.
    I think so too. His delays don't sound like the ones available in Traktor

  6. #6
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,379

    Default

    This is the one he use:


  7. #7
    RGAS Guru Xonetacular's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    South Florida
    Posts
    4,091

    Default

    you can get that effect in traktor with T3 delay in free rate mode as well


  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Rotterdam, the Netherlands
    Posts
    85

    Default

    Quote Originally Posted by Stewe View Post
    This is the one he use:

    Nice. Although it doesn't say it really is the way Richie does it. It's a fine re-creation though.

  9. #9
    Tech Wizard
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Rotterdam, the Netherlands
    Posts
    85

    Default

    Quote Originally Posted by Xonetacular View Post
    you can get that effect in traktor with T3 delay in free rate mode as well
    No, you can't. I know what you mean, but that way sounds like shit. Or I am doing it wrong. What values do you use for feedback and rate?

  10. #10
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,379

    Default

    Closest I could get is using Tape delay in traktor:


Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •