So... I just went to my room to do a mix...
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 50
  1. #1
    Tech Mentor Daily Crisis's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    380

    Default So... I just went to my room to do a mix...

    And then... My headphones don't work.

    I use Traktor Pro 2 with Numark Mixtrack Pro I and the headphones are Sennheiser HD-25 II. I use a pretty shitty SteelSeries USB sound card which looks like this. I also have a sub woofer connected to 2 floor speakers with a little speaker on my desk for a centre speaker. RCA to mini jack comes from the sub woofer in to my sound card.

    I have searched through Google and through the DJTT forums and I haven't found a solution (yet). I have tried ASIO4ALL and sound doesn't even come out from my speakers let alone my headphones. I don't know what other options I have at this current point in time which is why I am asking you guys.

    Cheers Tech Toolers

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Have a large glass of water and a wank. Problem solved.

  2. #2
    Tech Guru dripstep's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    my house in the great white north.
    Posts
    1,728

    Default

    Units tall the drivers for that card, and reinstall them. See how that works
    2 x gemini PT 1000 . Gemini PS-525 . X1
    NI Audio 6 . Traktor Scratch pro 2
    2007 Macbook Pro
    Quote Originally Posted by The Mighty FV View Post
    manners don't cost a thing dude - never forget that, it'll help you in all walks of life.

  3. #3
    Tech Guru ImNotDedYet's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Denver, CO
    Posts
    1,642

    Default

    Do the cans work when plugged directly into your computer or some other music generation thingamabob?

  4. #4
    Tech Mentor tothecloudd's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Canada, AB
    Posts
    204

    Default

    have you tried that soundcard on a different computer?
    MBP 13"| TSP 2.6 | MPD 26 | MF Spectra | 2x Stanton ST150 | NI Kontrol z2

  5. #5
    Tech Guru johney's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Slovakia
    Posts
    706

    Default

    what do you need the card for?
    mixtrack pro has one built in iirc

  6. #6
    Tech Mentor arsman's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    289

    Default

    plug your speakers directly to the mixtrack pro. or get a "real" audio interface. not something "shitty." for testing purposes to know if your headphones or speakers still works, plug it to something other than your computer. like an mp3 player, stereo, etc.
    Pizza | Coke | Burger | Fries | Milkshake
    my RGAS story

  7. #7
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    994

    Default

    Yeah the Mixtrack pro has a headphone socket doesn't it? Unless you got the regular mixtrack, which has no audio interface.
    Kontrol S4Senn HD 25-1Kontrol F1

  8. #8
    Tech Mentor Daily Crisis's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    380

    Default

    Quote Originally Posted by ImNotDedYet View Post
    Do the cans work when plugged directly into your computer or some other music generation thingamabob?
    I'm sorry, what? Yes the cans do work if you mean headphones.

    Quote Originally Posted by dripstep View Post
    Units tall the drivers for that card, and reinstall them. See how that works
    I'll try that, thank you.
    Quote Originally Posted by tothecloudd View Post
    have you tried that soundcard on a different computer?
    Not yet, although previously when I used my sound card on my laptop instead of my desktop it worked fine.

    Quote Originally Posted by johney View Post
    what do you need the card for?
    mixtrack pro has one built in iirc
    The sound card is for my speakers, not my headphones. I just thought I'd describe my set up. You can view my set up here. IMG_0654[1].jpg

    Quote Originally Posted by arsman View Post
    plug your speakers directly to the mixtrack pro. or get a "real" audio interface. not something "shitty." for testing purposes to know if your headphones or speakers still works, plug it to something other than your computer. like an mp3 player, stereo, etc.
    You mean via the headphone slot? I haven't thought of that thanks. I will get a better audio interface such as NI Audio 2. My headphones definitely work. I use them on my laptop every day.

    Quote Originally Posted by Sambo View Post
    Yeah the Mixtrack pro has a headphone socket doesn't it? Unless you got the regular mixtrack, which has no audio interface.
    Indeed it does.

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Have a large glass of water and a wank. Problem solved.

  9. #9
    Tech Mentor Daily Crisis's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Brighton, UK
    Posts
    380

    Default

    Quote Originally Posted by dripstep View Post
    Units tall the drivers for that card, and reinstall them. See how that works
    I cannot thank you enough! This worked for me! And then used ASIO4ALL. Many thanks dripstep!

    I am now one happy DJ who can spin again.

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Have a large glass of water and a wank. Problem solved.

  10. #10
    Tech Guru
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    York, UK
    Posts
    3,428

    Default

    The Mixtrack Pro has two stereo outputs for your headphones and speakers, as does the Audio 2. You shouldn't need to use ASIO4ALL, which as you already know is less reliable than using a dedicated multi-output sound card.
    VCM100 / X1 / DJM250 / DJM900 / CDJ2000s / Maschine / Audio2+4 / 2i4 / HS8s / TSP 2.6.8
    Macbook Air i7-3667U+8GB 10.9 / Win7x64 i5-3570k+24GB


Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •