Super Duper vs Carbon Copy Cloner
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Guru
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    New Jersey/New York
    Posts
    744

    Default Super Duper vs Carbon Copy Cloner

    Ive been searching around to see what one is better and they basically seem the same at this point. Does anyone prefer one over the other? Any bad experiences with either one? I'm just trying to figure out which one is better and if its worth to pay the extra for carbon copy cloner.
    Macbook Pro 13" | XONE 92 | Traktor Scratch Pro 2 | Audio 8 | (2) NI Kontrol X1 | Technics SL-1210 MK2 | Juno 106 | Adam A7x | BOSS DD7 | Soundbite XL Looper | +more

    soundcloud.com/kevinsantos @kevinsantosdj

  2. #2
    Tech Guru William Gibson's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    ChiCompton
    Posts
    533

    Default

    I have always used CCC with 110% perfect results. I think the first time I used it was '08 and I have probably clones at least 40 times in the last 6 years. I have never used anything else but CCC is fast and flawless.

  3. #3
    Tech Wizard Bruiser Smith's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Denver, CO
    Posts
    85

    Default

    LOVE me some CCC. Bootable external disk that can be plugged into any other computer & not lose any downtime? Absolutely priceless.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    242

    Default

    I've used Super Duper for years and I'm as full of praise for it as the posters above are for CCC...

    Just go for whichever one you prefer the style of, I say.

    They both do basically the same thing, and do it well.

  5. #5
    Tech Guru deevey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    From Ireland Living in Manila: Philippines :D
    Posts
    3,675

    Default

    CCC seems to be more forgiving with old flakey hard discs, but if everything is working to begin with they are on even ground.

  6. #6
    Tech Mentor jayo's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Toronto
    Posts
    361

    Default

    Is there any issues running CCC on a MacBook with 2 SSD's on a raid 0? I have an extra HD laying around and wouldn't mind trying this out.
    A&H Xone 62, 2 x X1's, A6, Sony MDR V-700's

  7. #7
    Tech Mentor
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Northern NJ, NYC
    Posts
    214

    Default

    I'm using CCC only from the super positive reviews that almost all DJ's have been giving.

  8. #8
    Tech Mentor frankle's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    279

    Default

    Neither. I use Disk Utility when you boot from a Lion/Mountain Lion/Mavericks USB installer. Choose the Restore Tab, select your source and destination drive and let it do it's thing. Perfect bootable drive every time.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •