Crap. I have a problem with Transition Tracks... :-(
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,468

    Default Crap. I have a problem with Transition Tracks... :-(

    I've got a bunch of transition tracks that I've D/L'd, and I've now "included" them in my library without making a note of the fact that they are transition tracks!

    Big mistake.

    I hoped I could find a batch processing type piece of software that could scan for non-uniform tempo in files - but that doesn't seem like something that is out there right now.

    Any clever coders here that could maybe do it???
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  2. #2
    Tech Guru AllDay's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    From The Okanagan. Canada!
    Posts
    1,182

    Default

    Potentially change your view to last added, or date aquired.

  3. #3
    Tech Mentor
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manchester U.K.
    Posts
    343

    Default

    Quote Originally Posted by AllDay View Post
    Potentially change your view to last added, or date aquired.
    Yeah go on your track collection and sort by number (furthest coloum on the left) the number represents the order the songs have been added to track collection! So try should be near the bottom (highest number) in relation to when you imported them

    Good luck!
    Technics 1210 mk2 Pair, Pioneer DJM600, Traktor Kontrol x1, NI Audio 6, NI Maschine Mikro MK2, MacBook 2009, iPad 2 with Traktor DJ, Pioneer HDJ-500, Shure M447's

  4. #4
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,468

    Default

    Sorry guys - the tracks have been added over time. They're not necessarily the most recent tracks added.

    Ideally, I'd like a tempo detecting BPM software that will return "errors" for tracks that don't have a single tempo throughout the track...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  5. #5
    Tech Guru AllDay's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    From The Okanagan. Canada!
    Posts
    1,182

    Default

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Sorry guys - the tracks have been added over time. They're not necessarily the most recent tracks added.

    Ideally, I'd like a tempo detecting BPM software that will return "errors" for tracks that don't have a single tempo throughout the track...
    I feel your pain hombre. I have made a note to put transition in the title of all my handy dj tool type tracks

  6. #6
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,468

    Default

    Yup. Unfortunately, that's another lesson that I had to learn the hard way...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  7. #7
    Tech Guru Bassline Brine's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,818

    Default

    Yup, one of those things you have to go through one by one and fix.

    Hate doing it, but library management is so important.
    BREAKBEATS AND OTHER MUSICAL ADVENTURES
    Facebook - Soundcloud - Mixcloud - Mixlr - Twitter

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •