vci 100,ni audio 4 and laptop Connectivity
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Tech Convert Scot's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Leeds. UK
    Posts
    18

    Default vci 100,ni audio 4 and laptop Connectivity

    Hey,

    Relative newbie here so if this has been answered in another thread apologies. I have a laptop, NI audio 4 DJ and a VCI100. Can anyone tell me the best way to connect these? Am I connecting the laptop and vci via usb and the soundcard and laptop also by usb? I dont have a power lead for the vestax so this will be powered by the laptop. Will both the vestax and the audio 4 being powered by the laptop cause power issues?

    Any help appreciated, thanks!

    Scot

  2. #2
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    You shouldn't have any problems with that.

    @jamesblunt (is that your real name??), if we couldn't plug in a sound card and controller at the same time how would controllerism be possible?
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  3. #3
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    lol, yes, that's what I'm saying. I'd be surprised if that caused problems.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  4. #4
    Tech Guru VirtualLogic's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    611

    Default

    You might want a powered usb hub just in case. They also seem run abit better with the hub

  5. #5
    DJTT Infectious Moderator photojojo's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sherman, TX
    Posts
    13,939

    Default

    You guys know you're replying to a two year old post?
    Chris Jennings FHP

    Podcast - Soundcloud - Mixcloud - Beatport Charts - x

  6. #6
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    I don't see what everyone's worried about. In at least 95% of cases this won't cause any problems at all, it's only if you have a relatively cheap laptop with an underpowered USB board that you'll get problems.

    If that IS the case, then yes, use a powered USB hub and you'll be fine.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  7. #7
    DJTT Tankard fullenglishpint's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    St Albans, UK
    Posts
    7,101

    Default

    Quote Originally Posted by photojojo View Post
    You guys know you're replying to a two year old post?
    BAAAAHAHAHAHAAHA.

    totally did not notice that. Thanks jojo.
    TSP 2 | Serato DJ | Live 8 | MBP (SSD + HDD) | AIAIA TMA-1 Fool's Gold Edition | 1200 Mk2s | MidiFighter | KRK RP5
    Xone: DB4 | Pioneer CDJ-2000 Nexus
    DJTT FAQ | Read my guide to AUDIO CABLES

  8. #8
    Tech Guru VirtualLogic's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    611

    Default

    Lol I didn't either

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •