Ghetto setup for 2 people mixing in traktor
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    May 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    110

    Default Ghetto setup for 2 people mixing in traktor

    i am thinking of ways that me and my mate can dj together. I have read all the threads about syncing 2 computers together.

    We both only mix on 2 decks so wouldnt a very easy/ghetto was of mixing be to use 1 traktor running 4 decks he uses 2 and i use 2.

    If i cloned the screens so we both had a screen to look at each, me laptop screen him desktop screen would this work.

    I have a VCI 100 and he has a bcd 2000 there shouldnt be a problem with midi signals crossing over should there. Sorry if its a bit of a rant just thinking out loud.

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,401

    Default

    Hi mate. Having two decks each, say you with your VCI using A/B, and your mate the behringer using C/D would work fine. we do a similar thing on occasion actually. The only thing is you would have to map the BCD to only control C/D if you were going to do something like that.
    But if you are using the same traktor then you could just map both controllers to run all four decks and just go crazy.
    Acer E5 i7 16GB 512SSD 2TBHD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ DUAL X1s ~ DN-X1600 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ ZED6FX ~ AT2020

    " Iím the Dude, so thatís what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if youíre not into the whole brevity thing. "

  3. #3
    Tech Mentor Audio Aerosol's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Posts
    217

    Default

    I like this idea!!

  4. #4
    Tech Guru BradCee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Amazingstoke, UK
    Posts
    4,464

    Default

    probally be worth setting the two controllers to different input channels aswell?

    i'd imagine to clone the screens would be simple enough, just plug in a monitor to the laptop and set the display to clone rather than stretch the desktop. not sure what effect this would have on the graphics card though (as it's cloning the graphics onto another screen), and subsequently the performance of the system as a whole, can't see it being a massive effect. but only one way to find out....

    Win 7 / 2x Reloop Contour / Numark M6 /Traktor Pro 2.5
    SoundCloud

  5. #5
    Tech Wizard
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    85

    Default

    ...instead of cloning the desktop you could just stretch it and use (your) left screen for deck A & C and the other for B & D.

    Probably will have a lighter impact on the CPU & GPU aswell.

  6. #6
    Dr. Bento BentoSan's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    6,383

    Default

    The additional use of CPU will be very negligible, Traktor uses next to no CPU anyway.

  7. #7
    Retired DJTT Moderator DvlsAdvct's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    New Jersey/NYC
    Posts
    4,854

    Default

    You'd need to watch your cue-ing. You can't monitor A&B and C&D separately, so make sure that you have either monitors, or can cue over each other.
    It's the FAQ. Read it.

    My Mixes, Mashups and Rants

    Divided we stand
    United we fall

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    86

    Default

    why not use 2 lappys and sync the midi up?

    that would be my preferred method

  9. #9
    Tech Guru Chilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Detroit
    Posts
    1,306

    Default

    Quote Originally Posted by DvlsAdvct View Post
    You'd need to watch your cue-ing. You can't monitor A&B and C&D separately, so make sure that you have either monitors, or can cue over each other.
    You beat me to it.

    Also, crossfaders and such become tricky to use.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Chilly View Post
    You beat me to it.

    Also, crossfaders and such become tricky to use.
    and selecting new tracks to put in the decks?
    soundcloud.com/hpntk / soundcloud.com/freakstep
    freakstep.com / thefreakbeat.com
    me on beatport / me on djtunes
    Quote Originally Posted by JesterNZDJ
    My solution: Pay some one to whack them so you don't have any competition

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •