Getting snare/clap to function properly on traktor remix decks
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2

    Default Getting snare/clap to function properly on traktor remix decks

    sup guys,

    i've just bought an F1 recently to (finally) get some on-the-fly remixing going and even more importantly: to use my own samples in addition to the running tracks. now i'm encountering some trouble with my snares and can't seem to figure out how to fix this... basically most of the samples i'm using are looped one shots - so for now, kicks, bassloops, hi hats, claps, snares, background melodies. now my problem is that, once triggered, the clap will be repeated EVERY beat. that can be a nice thing but i really only want it to be played every second beat.. if you're unsure what i mean take a look here: http://www.djtechtools.com/2014/09/2...ay-ean-golden/ at around 01:45 you can see Ean's remix deck on the lower right corner and although you can't hear it (cause it's muted) you can still see that somehow, the snare sample is only triggered every second beat. does anyone know how to reproduce this? any help would be appreciated... cheers!

  2. #2
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,378

    Default

    Could be that deck is quantized to one beat or the slot size is decreased.

  3. #3
    Tech Mentor deathy's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    358

    Default

    Maybe try setting your loop size to larger? I know I can set loops in tracks in the regular decks to extend past the end of the song.

  4. #4
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,470

    Default

    Very easy, mate. You just need to change the loop length.

    Hit "Size", then hold the pad with the snare sound, then turn the encoder until you get the right length. If your snare sample is 1 beat long, and you want it to be 2 beats long, just change the "size" to suit.

    Traktor will add silence to the end of the sample to lengthen it.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  5. #5
    Tech Mentor markyyoung's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    South Padre Island, TX
    Posts
    132

    Default

    You can also try using Traktors loop recorder and your F1. Record your loop using your F1, then capture your loop back to your F1.
    One feeds the pocket, the other feeds the soul "DJ Mpire"

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    2

    Default

    got it fixed, thanks a lot <3

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •