Timecode cd's
Results 1 to 6 of 6

Thread: Timecode cd's

  1. #1
    Tech Mentor
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    181

    Default Timecode cd's

    I have basically lost 1of my Traktor timecode cd's. To be able to use them again with cdj's do I have to have my original disc. Or will I be able to use a friends timecode cd's?

    And seeing as though I do have 1 disc is there a way I can burn that to a blankun cd? And will it DEFFINITLY work not being the original cd I receive with my a6?

    Thanks guys

  2. #2
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,703

    Default

    You can copy your original disc to a new one, no problems.
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  3. #3

    Default

    Am on the same situation i really dont understand why NI dont let registered user download the traktor timecode from your registered products!!
    ___________________________
    MBP 13' 256 SSD 8Gb RAM. Traktor Scratch Pro 2.6.8 | MF Classic | NI Audio 2 | NI Audio 10 | CDJ1000MK3 (2) | Technics 1200MKII (4) | A&H Xone 92 (UK) | NI Kontrol F1 | Ipad 4 | Korg Kaoss Pad Mini | Ableton Live Suite.

  4. #4
    Tech Mentor
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    151

    Default

    A little tip if your burning your own timecode, burn a few tracks after the timecode then if you have any issues you can switch to an audio track and click thru mode within seconds

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Jeff Scott View Post
    A little tip if your burning your own timecode, burn a few tracks after the timecode then if you have any issues you can switch to an audio track and click thru mode within seconds

    Thats actually a really nice tip!!!!!
    ___________________________
    MBP 13' 256 SSD 8Gb RAM. Traktor Scratch Pro 2.6.8 | MF Classic | NI Audio 2 | NI Audio 10 | CDJ1000MK3 (2) | Technics 1200MKII (4) | A&H Xone 92 (UK) | NI Kontrol F1 | Ipad 4 | Korg Kaoss Pad Mini | Ableton Live Suite.

  6. #6
    Tech Mentor JayRuss's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Weston-super-Mare, UK
    Posts
    191

    Default

    If you still have one cd just rip the file from the orginal using itunes and then burn to blank discs. There should be 3 "tracks" on the original disc you only need the second one which is the main timecode signal, The other two tracks are used for browsing etc.

    Whenever i use timecoded CD's i never use my original discs just burnt copys of them. Top tip though i normally burn them as Audio CD's rather than MP3 Cd's as you never know when you might bump into a CDJ 1000Mk2.
    Parts
    Technics 1210//CDJ400//DDM4000//X1//Audio 10//MBP 15" Mid 2012

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •