Traktor records the mixes at 48Khz and I need it to record at 44.1Khz
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Student
    Join Date
    May 2015
    Posts
    1

    Default Traktor records the mixes at 48Khz and I need it to record at 44.1Khz

    Traktor records the mixes at 48Khz and I need it to record at 44.1Khz . Does anybody know where I can change this setting in Traktor?
    Audio setup is set at 44100 but recorded mixes are 48000.

  2. #2
    Tech Guru VanGogo's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    L.A. (lower Alabama)
    Posts
    1,918

    Default

    You can always put it in Audacity and export with the desired 44.1

  3. #3
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    Change the sample rate on your soundcard.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  4. #4
    DJTT Moderator bloke Karlos Santos's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Next to a canal in England.
    Posts
    9,028

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    Change the sample rate on your soundcard.
    This^^^

    The sample rate that Traktor records at is whatever your soundcard is set to.

  5. #5
    Schalenberg
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    Change the sample rate on your soundcard.
    How does one do such a thing?

  6. #6
    Tech Guru SlayForMoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    EU
    Posts
    1,695

    Default

    Quote Originally Posted by Schalenberg View Post
    How does one do such a thing?
    for your nexus - either through setup utility program or on the mixer itself (consult user manual).
    Denon X600 - 2x Denon SC-2000 - AKG K181DJ - NI Audio 2

  7. #7
    Schalenberg
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by SlayForMoney View Post
    for your nexus - either through setup utility program or on the mixer itself (consult user manual).
    Sweet, thanks dude.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •