Traktor restarted, and erased everything!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Tech Convert
    Join Date
    May 2014
    Posts
    19

    Default Traktor restarted, and erased everything!

    I was organizing traktor, and when I quite, and reopened it traktor had me go through the set up wizard, and after that everything was gone except some remix sets. After some research and frustration I decided to update traktor to 2,8.1.

    I don't know why this would happen, and is very weird. What can I do to get all my organization, and clean up work back?

    It took me hours to do,and I would hate to have to do it all over again.

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    you could have saved some time and copied the backup settings & collection files created after each session
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3
    Tech Convert
    Join Date
    May 2014
    Posts
    19

    Default

    I do have some backup traktor collections, but they are from the older version. Is that an issue? Thanks for the helpful advice:

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    not unless they are from before version 2.6.8 i believe.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    Tech Convert
    Join Date
    May 2014
    Posts
    19

    Default

    I'm so confused as to why it would do this though. It's so CRAZY IT'S DRIVING ME CRAZY! So what's an efficient way to create a back up?

  6. #6
    DJTT Mapping Ninja Moderator Stewe's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    MIDI
    Posts
    7,353

    Default

    Quote Originally Posted by Jester View Post
    you could have saved some time and copied the backup settings & collection files created after each session
    Learned that lesson eh Jester

  7. #7
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    The hard way.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  8. #8
    Tech Wizard
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Delft, NL
    Posts
    49

    Default

    Had the same issue a couple of hours before a gig too. Pushed me over the edge to dump Traktor for CDJ's and vinyl afterwards :P

  9. #9
    Tech Convert
    Join Date
    May 2014
    Posts
    19

    Default

    It's a huge bummer. So what would be a good way to back up?

  10. #10
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    i copy the entire traktor folder over.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •