Remix Cell Slots - Maximum Length?
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,493

    Default Remix Cell Slots - Maximum Length?

    Anyone know if there is a maximum length of the sample/track you can load into a Remix set?
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  2. #2
    DJTT Administrator del Ritmo padi_04's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    6,531

    Default

    Don't think there is, I just loaded a 1h set into it and it didn't even blink.

  3. #3
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,493

    Default

    Awesone - thanks Padi.
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  4. #4
    Tech Guru SirReal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    San Fran Bay Area
    Posts
    2,208

    Default

    Yeah, I've loaded an 80 minute ambient track into a slot and had no problems.
    Last edited by SirReal; 11-11-2016 at 06:52 PM.
    "Walking the fine line between Stupidity and Genious" My Soundcloud ---- My Mixcloud
    MBP Retina 2015--TSP 2.10--2xDNSC5000--2xDNSC2900--2xDNSC2000--NI F1--Denon DN-X1700--HDJ2000--Stanton STR8-80--QSC K12's--Crown Amplifier--Urei Monitors

  5. #5
    Tech Guru Patch's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    6,493

    Default

    Time to digitise some battle vinyl...
    DJ'ing: 2x1200MK2, DJM 850, Dicers, F1, Zomo MC-1000, Sony MDR-v700, i7 Win 10 HP Envy
    Production: Ableton Live 8 and a mouse, Sennheiser HD400, Sony VAIO

    Click HERE to D/L Free Tracks from Soundcloud!!!
    https://www.facebook.com/Patchdj

  6. #6
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noiseeland
    Posts
    12,422

    Default

    Or some "Taking The Hobbits To Isengard" for 10 hours
    Acer E5 i7 16GB 512SSD 2TBHD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ DUAL X1s ~ DN-X1600 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ ZED6FX ~ AT2020

    " Iím the Dude, so thatís what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if youíre not into the whole brevity thing. "

  7. #7
    Tech Guru Yul's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Aix-en-Provence, France
    Posts
    1,175

    Default

    Quote Originally Posted by Patch View Post
    Anyone know if there is a maximum length of the sample/track you can load into a Remix set?
    There is but that depends on the defined type of 'sample'; if it's defined as a track, there's none, if it's defined as a one-shot or loop there's a limit.
    Best advice if you want to use a track inside a cell is to edit it in whatever software so you don't have any blank space/time at the beginning as you'll have really serious issues to have it on time/synced even the options to move the beginning of the cell in the remix deck's preferences, it's really not very accurate.
    Latest mix

    Thereís also an almost hermetic community that exists in many areas of dance music, where serious hobbyists feed off each otherís expertise but barely connect to the industry Ė despite many of those involved actually working in it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •