Anti skate not working. New tone arm?.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    29

    Default Anti skate not working. New tone arm?.

    I just got a set if technics 1210 mk3d which I'm loving.
    I've been checking them over and the anti skate doesn't seem to work.

    How serious an issue is this?. Does it mean the bearings are gone?. Do i need a knew tone arm?.

    As far as i can tell it doesn't seem to effect playback. I've tried dvs and played a long 9 minute record and there isn't any skipping.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Tech Guru the_bastet's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,764

    Default

    It can be an easy fix. Please confirm which method you used to check the antiskate resistance (float and track or blank record). Then post your results.
    - Equipment - 2X Technics 1200, 2X Audio Technica ATLP1240, 2X XDJ700, 2X XDJ1000 MK2, Denon DNX-1100, Mixars DUO, DJM750 MK2, NI Audio 10, NI Aduio 4, Serato SL3, 4X Shure M44-7, 2X Ortofon Pro S, 2X Numark Groove Tool, Maschine MK3, Samson Carbon 49, Roland SE-02, Novation Launchcontrol, TouchOSC, Nocation Peak, Arturia MiniBrute, Korg Volca Kick, MicroKorg (Classic), NI Komplete Audio 6

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    29

    Default

    Hi, I tried the blank record method as well as putting the counter weight as far back as it goes then turning the anti skate back and forward.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •