Traktor question
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NYC
    Posts
    37

    Default Traktor question

    Hey guys,

    I'm new to Traktor and have noticed something weird that occurs when I click on an action button in the track window or effect window (play, cue, cup, delay, etc.). As soon as I click the button, the requested action is processed along with a keyboard note sound that is activated, like if I were playing on a piano.

    I've replicated this behavior on both Traktor LE and Pro, using MAC and PC and using built-in audio and an Audio 2 DJ. So I really think its a setting in the software.

    Does anyone know how to disable this?

  2. #2
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    you have system sounds disabled mate?
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  3. #3
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NYC
    Posts
    37

    Default

    I just disabled all the system sounds in my Windows PC. I still hear the notes in Traktor

  4. #4
    DJTT Moderator Dude Jester's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Zealand
    Posts
    12,370

    Default

    So weird. The only thing i can think of in the program itself that would make a sound is the ticker.
    Acer E5 i7 2TB 16GB ~ 512GB SSD ~ WIN 10 ~ TSP 2.11 ~ AUDIO 6 ~ X1 ~ DN-X1600 ~ X1 ~ SPECTRA ~ TWISTER ~ ATH-PRO500 MK2 ~ AT2020 MIC

    "This aggression will not stand, man."

  5. #5
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,347

    Default

    I think this has to deal with the use of MIDInotes.

    Are you using any other soundapps next to Traktor?
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  6. #6
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NYC
    Posts
    37

    Default

    What are midinotes? I'm only using Traktor. No other sound apps installed.

  7. #7
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,347

    Default

    MIDInotes are MIDI note messages that are sent by your MIDIcontroller.

    I usually tend to use MIDI CC messages.
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  8. #8
    Tech Mentor
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Nottingham UK
    Posts
    464

    Default

    Set your midi input and output ports in the controller manager. A midi signal is being routed to your soundcard's midi audio atm causing the piano sounds.

  9. #9
    DJTT Ninja Mod tekki's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Afterhour Ali's lap
    Posts
    11,347

    Default

    I'd go with Hippie's solution!
    RSTRCTD | twitter | facebook (RSTRCTD) facebook (LJ) | vimeo | pinterest | my studio | soundcloud (RSTRCTD)| soundcloud (LJ)
    -- CHECK our DEBUT (DEEP)HOUSE EP RELEASE ON BEATPORT "RSTRCTD - EXISTENCE" --

  10. #10
    Tech Wizard
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    NYC
    Posts
    37

    Default

    Great. I'll try that this evening. Thanks for the help.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •